@Mortsel Kinderoppasdienst

Een babysit regelen voor de kinderen terwijl je zelf een avondje weg gaat: dat kan (sinds maart 2020) bij de Gezinsbond Mortsel volledig digitaal. De prestatieboekjes zullen stilaan verdwijnen, lang leve de digitale credits!

Meer en meer afdelingen van de Gezinsbond regelen op dit moment de aanvragen voor een kinderoppasdienst van de Gezinsbond al via de digitale weg. En uw afdeling is daar nu ook klaar voor! Ook als je niet onmiddellijk een oppas nodig hebt, registreer je alvast en maak kennis met het systeem. Registreer je dus alvast en koop credits.

Hoe werkt het digitale systeem?

 1. Je gaat naar de pagina van de kinderoppasdienst, zijnde www.kinderoppasdienst.be
 2. Je klikt op ‘LOGIN ALS OUDER’ en gebruikt je account gegevens die je van de Gezinsbond hebt ontvangen. Als je nog geen account hebt, klik je op 'Geen gebruikersprofiel?' en vul je de gevraagde gegevens in. Hierbij kan je extra informatie over je kind meegeven (hobby’s, medische zorgen, extra zorg).
 3. Voor je een aanvraag kan plaatsen, moet je credits aankopen. Per aanvraag van een kinderoppasbeurt heb je één credit nodig. Deze    credit vervangt het prestatiebriefje van vroeger en bevat onder andere de verzekering voor de kinderoppas.
 4. Vraag een kinderoppas aan! Je kan ook aanduiden of je de kinderoppas zelf zal ophalen of niet.
 5. Als een kinderoppas gereageerd heeft, krijg je een mail en is dit zichtbaar in het systeem.  Regelmatig inloggen in de webapplicatie    is dus wel aangeraden.

Verbeteringen dankzij het digitale systeem:

 • Tijdswinst voor de aanvrager en de kinderoppascoördinator: op elk moment een aanvraag plaatsen en opvolgen.
 • Specifieke aandacht voor kinderen met extra zorg of kwetsbare gezinnen: toewijzing van een kinderoppas met ervaring.
 • Informatie over je kind delen: zoals hobby’s, eet- en slaapgewoonten.
 • Kennis over huisdieren: zodat je geen oppas met hondenfobie of kattenallergie krijgt.
 • Pool favoriete kinderoppassers opbouwen: uw favoriete oppasser ontvangt van uw aanvraag bericht en kan snel beslissen.
 • De oppasser kan een kalender ingeven wanneer ze wel en niet beschikbaar zijn. Zo vermijd je een aanvraag bij iemand die niet kan komen.

Waarom voor de kinderoppasdienst van de Gezinsbond kiezen:

 • Je kind vertrouw je niet aan eender wie toe. Elk van onze oppassers heeft een intakegesprek gehad met de kinderoppascoördinator.
 • Met de Gezinsbond zijn oppas en kind(eren) verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid. De kinderoppasser is ook verzekerd voor de verplaatsing. Zo ga je pas echt zonder zorgen de deur uit. 

Met al uw vragen over de kinderoppasdienst kan u steeds terecht bij onze coördinator:
Fien Nutsugah - e-mail: kod@gezinsbondmortsel.be - tel. 0484 / 71 36 37

Er is een handleiding voor de ouders en voor de babysitters.